בולונז פתיתים מהיר וטעים

המנה הזו נולדה אצלי במטבח מאילוץ. שניה לפני שרצתי מהבית בבוקר הבנתי שלא דאגתי לילדים לצהרים ולא הפשרתי שום דבר. מצאתי במקפיא שאריות בשר ועוף טחון ממתכונים קודמים (אני מקפידה בצילומים לדייק במשקלים שנותנת במתכונים כך שיוצא לי לא מעט להקפיא "שאריות") והוצאתי את שניהם למגש על השיש, "כבר אכין סוג כלשהו של קציצות בהמשך" חשבתי.

מפה לשם הבוקר התארך לצהרים ואיפה אני ואיפה קציצות. חזרתי הביתה לחצי שעה (אם מעגלת למעלה 😀) לתקתק צהרים לפני שיוצאת לאיסופים. "אוקיי מה אני עושה?" פתחתי את ארון המזווה והפתיתים האהובים על ילדיי מיד קרצו לי, נזכרתי בחברה שסיפרה לי פעם שילדיה מטורפים על בולונז פתיתים (או אולי זה היה אורז בעצם?) והחלטתי לעוף על זה. מקסימום לא יעבוד ונכין כריכים. יתמודדו.

מפה לשם מעבד המזון בא לעזרתי וחסך ממני חיתוך מיותר (ודאג שלאלולו שלי לא יהיו "חתיכות" כמו שהיא אומרת 😀). הוספתי את כל החשודים המידיים ותיק תק הסיר עמד לבישול קצרצר ולעניין. מודה, הייתי סקפטית. בואו נגיד שהעניין לא נראה מגרה מדי תחילה.

עם הגעתם של הילדים, יצאתי בקמפיין המבשר כי היום לצהרים מוגשת מנה חדשה ומגניבה בשם "בולונז פתיתים". המצאת המאה. באופן מפתיע, הסקרנות וההתלהבות תפסו ו.. שלושתם אישרו ובגדול! ברמה של שלושה שופטים פה אחד (שמעולם לא מתואמים בעניין העדפותיהם הקולינריים.. אבל זה לפוסט אחר) שמילאו את הצלחת פעם שניה. לזה חברים אני קוראת ה-צ-ל-ח-ה. "אמא את הולכת לעלות את זה לבלוג?" מיקה שאלה.. וואלה, לא לזה התכוון המשורר חשבתי.. אבל את יודעת מה? Hell Ya!

דרך אגב, גם אני התענגתי על קערה של בולונז פתיתים (בתוספת כמה שלוקים של סרירצ'ה). אפשר לגמרי להפוך אותו מראש למתובל יותר על ידי הוספת פפריקה חריפה ו/או פלפל חריף קצוץ יחד עם השום והגזר. לצד סלט קצוץ וטחינה מדובר באחלה של ארוחה לכל המשפחה.

מצרכים:

מצרכים לבולונז פתיתים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות פתיתים

500 גר' בשר טחון (אפשר שילוב של עוף ובקר או רק בקר/עוף)

1 בצל קצוץ דק דק (אני כאמור קצצתי למחית במעבד מזון)

3 שיני שום כתושות

1 גזר מגורד דק (אני כאמור גירדתי בדיסקית הייעודית של מעבד המזון, פחות עבודה והוא הרי גם ככה מלוכלך מהבצל 😀)

100 גר' רסק עגבניות (הקופסא הקטנה)

1 כף קטשופ

1 כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל

3 כפות שמן חמניות לטיגון

2 וחצי כוסות מים רותחים

אופציונאלי ל-"גדולים":

פלפל ירוק חריף קצוץ דק ו/או פפריקה חריפה

הוראות הכנה:

מחממים בסיר רחב ונמוך את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

טיגון הבצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-2-3 דקות.

  • כדי להפוך את המנה ליותר פיקנטית, ניתן להוסיף יחד עם השום גם פלפל ירוק חריף קצוץ דק.
הוספת הגזר והשום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טיגון הגזר והשום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומפוררים אותו תוך ערבוב, עד שמשנה את צבעו.

הוספת הבשר הטחון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את רסק העגבניות, הקטשופ, הצ'ילי המתוק והתבלינים ומערבבים היטב.

הוספת רסק רטבים ותבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפתיתים ומערבבים ומטגנים עוד כדקה.

הוספת פתיתים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים, מחכים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים למשך 10 דקות.

הוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רתיחה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

הסיר מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת ליד סיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים ונהנים.

קערת פתיתים בולונז
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן