אורז קוקוס

כל כך הרבה מנות עם גוון אסייתי העליתי כאן מאז פתיחת הבלוג ואת התוספת המתבקשת והפשוטה של אורז קוקוס עדיין לא. היום תקלה זו תטופל.

תכל'ס, בשורות הבאות בעצם אפרט מתכון לאורז פשוט, שלרזולוציה זו המערכת יחסים ביננו עוד לא הגיעה 😀. אך בכל זאת, חשבתי שכדאי לעשות זאת על מנת שנהיה מיושרים על השינוי הקטן (אך גדול!) באורז היומיומי שלכם, בדמות שני מרכיבים פשוטים, שיעניק לו טוויסט יאמי ומתקתק שאי אפשר להפסיק לזלול (ילדים ומבוגרים כאחד).

האמת היא שאת האורז ה-"רגיל" שלנו אני ממש לא מכינה בדרך זו. אורז רגיל (אצלי אוהבים פרסי ביום יום) אני קודם מטגנת בשמן, ממליחה ואז מוסיפה מים רותחים וסוגרת ל-20 דקות. כאן, כפי שתגלו אוטוטו, התהליך הוא מעט שונה (שיטה שאימצתי מהבלוג ahead of thyme).

ביננו, אין לי צורך בהרבה מעבר לאורז זה על הצלחת כדי שאהיה לקוחה מרוצה (חלב קוקוס + אורז פחמימתי וחם.. ). אך את ייעודו הוא מגשים בצורה הטובה ביותר  כאשר מוגש לצד מנות בעלות טעמים אסייתיים כמו עוף במבה, עוף בקארי אדום, פרגיות אסיאתיות, סלמון עם ג'ינג'ר ושומשום, וסלמון בטריאקי למשל.

שימו לב שמומלץ לבשל את המנה הזו עם אורז יסמין או אורז בסמטי, אני אוהבת להשתמש ביסמין.

תתכוננו לטעום אורז ארומטי, עשיר וקל להכנה שיכניס טאץ' נוסף לסבב התוספות הקבוע שלכם.

מצרכים:

2 כוסות אורז יסמין שטוף ומסונן

1 פחית חלב קוקוס

1 וחצי כוסות מים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית סוכר

אופציונאלי להגשה:

כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

לסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה מכניסים את האורז, חלב הקוקוס, המים, הסוכר והמלח.

מערבבים ומחכים לרתיחה.

עם הרתיחה, מנמיכים ללהבה הכי נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות ללא כיסוי. מגרדים עם מזלג ומגישים (כאמור, אתם מוזמנים לפזר מעט כוסברה קצוצה מעל).

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל