סלט בטטות צלויות

כולם מכירים את סלט תפוחי האדמה והמיונז הידוע "של פעם". היום אני גאה להציג בפניכם גרסה חדשנית וכה טעימה לאותו סלט ידוע (שכבודו במקומו מונח, חמותי עד היום מכינה סלט תפוחי אדמה עם אפונה וגזר טעים ביותר – באמת עליי להביא גם אותו לפה מתישהו).

אם כן, היום אנחנו נכין סלט בטטות במקום סלט תפוחי אדמה – רק שאת הבטטות לא נבשל במים, אלא נאפה בתנור יחד עם בצל (יאמי), ואליהם נוסיף טעמים מפתיעים ונפלאים של תפוזים ועוד כיוצא באלו.

מתקבל סלט מפתיע ומעניין, שתשמחו לחזור אליו פעם אחר פעם. יצא לי להכין אותו כבר עבור שתי ארוחות "על האש", ובשני המקרים כולם התלהבו עד מאד (שתיים יצאו מפה עם מתכון). יתרון נוסף ואהוב של המנה הוא שממש קל להכינה – בעוד הבטטות והבצלים מתקרמלים בתנור, מכינים בצ'יק את הרוטב וחותכים את הבצל הירוק. לאחר שהבטטות והבצלים מעט מצטננים, כל שנשאר הוא להרכיב הכל במהירות ובקלות.

הסלט טעים קר, חם או בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כ-4 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות

1 בצל גדול חתוך לקוביות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיונז

2 כפות חומץ בן יין לבן/בלסמי לבן

כף דבש

1 כפית מלח ים

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית אבקת שום

מיץ וגרידה מתפוז אחד בינוני

4 בצלים ירוקים פרוסים לעיגולים דקים

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את קוביות הבטטות והבצל על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מוזגים מעל את שמן הזית, בוזקים מלח ים ומכניסים ואופים למשך כ-35 דקות, עד שהבטטות מזהיבות ומתרככות. מוציאים ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהבטטות והבצל בתנור, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, החומץ, הדבש, הפלפל השחור, אבקת השום, מיץ התפוזים וגרידת התפוזים עד לקבלת רוטב אחיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את הבצל הירוק, הבטטות והבצל הצלויים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

המנה מוכנה

גספצ'ו צהוב

את המתכון המנצח שלי לגספצ'ו הבאתי לכם בקיץ אשתקד. עמלתי

שלבים בינתיים

קינוח OMG

אני מחפשת את המילים המדויקות שיתארו את הגביע הקדוש שמונח

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
10 תגובות
  1. מיה הגב

    הי, נראה טוב. מה מציעה במקום מיונז אם לא אוהבים? שמן זית?

  2. JACK הגב

    חמתך אינה מכינה סלט כזה – אולי חמותך

  3. ענת הגב

    תודה על המתכון.
    האם אפשר במקום תפוז לימון?

    • michal הגב

      הי ענת, אני ממש ממליצה על השילוב עם התפוז- פשוט עובד מצוין! לא ניסיתי עם לימון אבל אין סיבה שלא יעבוד.. ספרי איך יוצא!

  4. שרון הגב

    היי,
    את מפרסמת מתכונים מאוד מעניינים! איזה כייף!
    האם את חושבת להוציא לאור ספר בישול? (אני בטוח אקנה) תודה, שרון

  5. דפנה הגב

    מיכל, יצא מדהים, וכל כך קל. הבאית לארוחת שישי כתוספת לגרסא המשפחתית שלנו (המעולה) לעוף-אורז בריבת תפוז ושמיר והתאים פצצות. אם תרצי אשלח את מתכון העוף המשפחתי לאות תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן