חצילים בממרח לימוני

חצילים אפויים בתנור היו לנו כאן בבלוג כבר בכמה ורסיות, אם בחצילים הגרוזיניים הנפלאים, בגלילות החצילים הממולאות או בסלט חצילים ופלפלים.

היום אני גאה להציג בפניכם את החצילים השגורים במטבחה של אמי בשנים האחרונות. מדובר בטוויסט שאמי רקחה לחצילים בתנור, תוך שילוב כמה מצרכים שונים שבמקרה היו לה במקרר. התקבל ממרח לבן-כתמתם נפלא אותו מרחה על החצילים האפויים, וכך נולד שילוב טעמים מענג במיוחד, אליו היא נוטה לחזור פעם אחר פעם.

אמי האמנית החליטה לקרוא להם "חצילים עם גג לבן", אנחנו נלך על כותרת קצת יותר פשוטה של חצילים בממרח לימוני 😀. אספר לכם כי הוריי ממש פריקים של חצילים, בכל צורה ובכל אופן. למרות זאת, בשנים האחרונות, כמו רבים מאתנו, אמי מנסה להמעיט כמה שיותר בטיגון בשמן עמוק, לכן, במקום החצילים המטוגנים שנהגה להכין באופן תדיר בעבר, היום אלו החצילים האפויים שמככבים במטבחה. מאז שהיא עלתה על הגג הלבן המטריף של החצילים, שכבר נפרט בדיוק ממה הוא מורכב, היא נוהגת להכין מעת לעת כמות כפולה שלהם ולשמור כסטוק בקופסה סגורה במקרר.

אם כן, בדומה לפלפלים בתחמיץ המעולים שלה, גם את החצילים האלה ניתן למצוא אצלה במקרר באופן כמעט קבוע (לרוב שתי הקופסאות מונחות ממש אחת ליד השני האמת), כך שכל ארוחה מיד משתדרגת פלאים, בין אם מדובר בחביתה וסלט או ב"על האש" מפנק. כפי שאמי אומרת, מדובר בתקרובת מצוינת (נדמה כי "תקרובת" היא מילה שאך ורק היא עדיין משתמשת בה! 😀).

אני נהנית לאכול את החצילים הללו גם על פרוסה עבה של לחם שחור מרוח בגבינת עזים טובה. מדובר בשילוב מושלם. אשתף אתכם כי כבר קרה שנשאר לי מעט רוטב בקופסא שלאחר מספר ימים מצא עצמו מרוח מעל סלמון בתנור – יצא מעדן אמיתי. אז זכרו שאת הרוטב הזה ניתן בכיף לשלב במאכלים נוספים.

בנוסף, אל נא תירתעו מהלימון הכבוש שברוטב. בעיקרון, עד למתכון הזה, מאד לא אהבתי את טעמו של הלימון הכבוש שתמיד הצליח להרוס לי מנות. עד הרוטב הזה. בבקשה נסו אותו. את הלימון הכבוש אני קונה בצנצנות שבקירור באזור של הסחוג והחזרת (זה ספציפי של "ביטון יוחאי").

מצרכים:

מצרכים לחצילים בממרח לימוני
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לחצילים:

2 חצילים בינוניים עם קליפה מבריקה וקלים למשקל, פרוסים לפרוסות של כ-1 ס"מ

כ-2 כפות שמן זית

מלח

לרוטב:

1 כף גדושה לימון בלאדי כבוש/סלט לימון כבוש

2 כפות מיונז

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ תפוזים

מלח

הוראות הכנה:

מניחים את עיגולי החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, בוזקים עליהם מלח ומניחים בצד (עדיף בשמש) לפחות לחצי שעה.

מלח על חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

סופגים את הנוזלים שהחצילים מגירים עם נייר סופג.

ספיגת החצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

אם נייר האפייה נרטב מדי לטעמכם, מחליפים אותו ובעזרת מברשת סיליקון מורחים עליו מעט שמן זית.

מריחת נייר האפייה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את החצילים בשכבה אחת על נייר האפייה המשומן וגם אותם מברישים במעט שמן זית.

מריחת חצילים בשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שצידם העליון צלוי והופכים אותם לעוד כ-10 דקות צלייה. מוציאים ומצננים.

  • שימו לב שזמני האפייה משתנים מתנור לתנור, לכן אני ממליצה כבר לאחר כ-20 דקות להציץ בתנור, שלא יישרפו.
חצילים נכנסים לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
היפוך החצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהחצילים בתנור מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל חומרי הרוטב למעבד מזון קטן ומעבדים עד לקבלת ממרח סמיך.

הכנת הרוטב1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנת הרוטב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ניתן למרוח מיד את החצילים בממרח ולהגיש, או כפי שאמי עושה – להכניס שכבה של חצילים לכלי עם מכסה, לכסות בשכבה של הממרח, להוסיף עוד שכבת חצילים ולכסות בעוד שכבה של הממרח וחוזר חלילה. לסגור ולאפסן במקרר עד ההגשה.

מריחת החציל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צלחת חצילים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חצילים בקופסא
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  1. החצילים מחזיקים בכלי סגור במקרר לפחות שבוע.
  2. אל תיבהלו אם יגירו מעט נוזלים, הם עדיין נפלאים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. רוני הגב

    לא מבינה איך גיליתי אותך רק עכשיו.. הכל פה נראה מדהים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן